Масажи

Масажът има изключително благоприятен ефект върху човешкото здраве. Познат още от древността, той е един от най-приятните и ефикасни методи за стимулиране на обмяната на веществата, подобряване функциите на организма, възстановяване и релакс на кожата и тялото.В напрегнатото ни ежедневие, ние непрекъснато търсим начини, които да ни помогнат да се отпуснем и да ни подготвят за предизвикателствата на следващият ден. Един от най-разпространените начини, а и един от най-здравословните, е масажът. Той е ценно лечебно и профилактично средство. Чрез него, от една страна се получава значително намаляване на субективните оплаквания на болния – настъпват обезболяване, успокояване, релаксиране. От друга страна, се оказва благоприятно въздействие и върху протичането на заболяването като се подобрява храненето на тъканите и се ускорява оздравителният процес. От трета страна масажът има подчертано профилактично действие – повишава защитните сили на организма и неговата устойчивост към простудни, инфекциозни и други фактори.

Класически масаж

Класическият масаж се прилага с цел цялостно релаксиране и тонизиране на организма. Целта на масажа е стимулиране на имунната система, оптимизиране на кръвообращението и отпускане на мускулите, в следствие на което тялото се отърсва напълно от умората. Така освен за психическото си здраве, вие се грижите и за това да сте в добра физическа форма.Не пренебрегвайте грижата за вашето здраве, и се поглезете с един масаж винаги, когато можете. По този начин помагате на себе си,   на вашето тяло и на вашата психика. 

Цени:
Частичен е 25 лв (30 мин.)
Цялостен 35 лв (50 мин.)
Цялостен 50 лв (90 мин.)

Антицелулитен масаж

Разглеждан като козметичен дефект или дерматологично заболяване, целулитът е наистина неприятен проблем, касаеш много хора. Целулитът се образува при нарушение в клетките, намиращи се в мастната и съединителната тъкан. С нарастване на възрастта, предразположеността към това тревожно явление се увеличава. Основната причина за появата на целулит е натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой.Един от най-популярните начини за справяне с целулита е антицелулитният масаж. Той представлява козметична процедура, посредством която се премахват натрупаният слой подкожни мазнини. Спомага усилването на кръвообращението в проблемните зони, както и по-добрата обмяна на веществата. Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, носи свежи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания. За да има по-голям ефект от антицелулитния масаж, при него се използват специални масла, които разграждат мазнините и подобряват микроциркулацията. Антицелулитният масаж е надеждно и добро решение в борбата с целулита, помогнало на много жени. Не се колебайте и Вие да се оттървете от този проблем.

Цена:
7 лв (15 мин.) на зона
 

Таласотерапия

Терминът таласотерапия  идва от гръцката дума "таласо", която означава море.Тя използва водата, водораслите и всички други дарове на морето не само за лечебна, но и за профилактична цел.Основно те са насочени към борбата с излишното тегло, за подобряване на кръвообращението и състоянието на кожата, а също и за лечение на болки с различен характер, от депресии до нервни напрежения.Класическото  прилагане на таласотерапията може да бъде наречено общо възстановяване.Ако човек се чувства уморен и се нуждае от сваляне на стреса, ободряване, то енергията на морето ще му даде точно това.Помага и при разширени вени и алергия, при повишено кръвно налягане.Процедурата включва програма от нежен бодипилинг, последван от топла водораслова маска, нанесена на цялото тяло и накрая продължава с приятен масаж също на цяло тяло.Таласотерапията е чудесен метод, който в комбинация с подходящи навици на хранене и гимнастика може да доведе до видими и трайни резултати в борбата с целулита.Тази техника представлява третиране на проблемните участъци с морска вода, соли и водорасли.Подходът е известен на човечеството още от дълбока древност. Доказаната успеваемост на метода го прави популярен и предпочитан вариант за справяне с целулита в днешно време. В основата на процедурата се корени използването на затоплена морска вода и водорасли. Морската вода има свойството да снабдява организма с нужни минерали и микроелементи. Действа изключително ползотворно на кръвообращението и имунната система. Водораслите съдържат витамини, микроелементи, минерални соли и белтъчини. Te спомагат ускоряването на процесите за правилната обмяна на веществата. Усвояват се лесно и безпроблемно. Имат изключително полезно, антитоксично и регенериращо действие. Това се дължи на високото съдържание на йод, цинк, мед, желязо, селен, витамини и аминокиселини в тях.Таласотерапията предизвиква множество клетъчни реакции, които оказват благоприятен ефект върху цялостното здраве на организма, така и в частност допринасят за справяне с притесненията, породени от целулита. Това е един препоръчителен и надежден природен метод, който заслужава внимание.

Цена: 35 лв (90 мин.)

Медотерапия

Медотерапията представлява цялостен природен метод на лечение, който съчетава специфична масажна техника с изключителните лечебни качества на пчелния мед.Медотерапевтичният масаж служи за профилактика и лечение.Целта е отстраняване на натрупаните токсини от тъканите на организма. Масажът с мед влияе силно тонизиращои имуноукрепващо.Комбинацията от терапевтичните и хранителните свойства на меда , както и третирането чрез специални техники води до засилване на лимфо- и кръвообращението и съответно затопляне на обработваните участъци от тялото. Подобрявайки лимфо- и кръвообращението, се ускорява насищането на клетките с кислород,което от своя страна води до освобождаване на натрупалите се през годините шлаки и изгаряне на мастните клетки. Чрез специални отлепящи техники, се олющва повърхностния слой на кожата (епидермиса), отварят се порите и се улеснява дишането й.  Това дава възможност на меда да проникне дълбоко в тъканите и да въздейства чрез своя уникален биологичен състав върху целия организъм. Детоксикиращият меден масаж дава възможност на организма по етесвен път на се освободи от токсините, излишните течности, патологична слуз. Той е подходящ избор при натрупани умора, стрес, проблеми с гръбначния стълб, дихателната система и е неизменен спътник на борбата с наднорменото тегло и целулита. Основния ефект на масажът с пчелен мед е "изпомпване", "изсмукване" на шлаките,токсините от организма. Те постепенно се концентрират и превръщат в дъвкоподобна маса, най-често с бял, бялосив или по тъмен цвят, която лесно се отстранява от повърхността на кожата. Този ефект на масажа води до детоксикиране на организма, до неговото тонизиране и освежаване. Освен това, той предизвиква силна хиперемия, която води след себе си всички положителни последствия от подобреното кръвообращение.

Цена: 15 лв (30 мин.)

Ароматерапия

Ароматерапията е лечебен метод, използващ естествени етерични масла за медицински и козметични цели, а също и за въздействие върху психологичните състояния. Със специфичните си аромати етеричните масла носят не само приятни усещания, но имат и много силни терапевтични свойства.Ароматите помагат за запазване на жизнената енергия на организма и повишаване на тонуса, като повлияват кръвообращението и успокояват сетивата.Аромамасажът въздейства терапевтично, имуностимулиращо, успокояващо и е най-ефективния начин за проникване на етеричните масла в тялото. Ароматите и тяхното специфично въздействие върху състоянието на тялото и духа могат да ви помогнат бързо да възстановите силите си след напрегнатия и изпълнен със стрес, физическа и умствена преумора ден. Всички комбинации на аромати въздействат благоприятно на кожата. Особено ефикасни са при грижа за остаряваща и проблемна кожа. Те помагат за възстановяването на нарушени обменни процеси в кожата, запазват еластичността и свежестта, съществено забавят процесите на стареене, подхранват и овлажняват, насищат кожата с витамини и ненаситени мастни киселини, нормализират микроциркулацията й.

Цени:
Цялостен 15 лв (30 мин.)
Цялостен 20 лв (50 мин.)
Цялостен 25 лв (60 мин.)

Масаж на ходила

Масажът на всяка част от тялото има лечебен и отпускащ ефект. Има обаче някои части, които са рефлекторни зони на всички вътрешни органи. Такива са стъпалата и дланите ни, които са като своебразна карта на цялото тяло - определени точки от тях отговарят на точно определени органи и системи в организма. Върху стъпалата са разположени точки, които стимулират дебелото черво, стомаха, тънкото черво, задстомашната жлеза, черния дроб, бъбреците, сърцето, очите, ушите, гръбначния стълб и др. Още от древни времена е ясно, че масажирането на конкретните точки има оздравителен ефект върху тялото ни.Едно от правилата на източната медицина гласи: "За краката се грижете така, както жената се грижи за лицето си" Масажът на стъпалата не само премахва умората, но тонизира и укрепва всички органи.Чрез масажи на стъпалата се повлияват добре още главоболие, стомашни, менструални болки, болки във врата и главата, болки в гърба, хрема, лесна уморяемост, депресия, заболявания на дихателните пътища и белия дроб, вирусни  и бактериални инфекции. При наличие на проблем в някоя част на тялото, в точката на нейната проекция на ходилото се опипва повишена плътност на тъканта и силна болезненост.

Цена: 20 лв (30 мин.)

Шоколадова терапия

Любителите на шоколада, които се притесняват за фигурата си вече могат да отдъхнат. Решението на проблемите им се крие в процедурата с шоколад  -  изкушение, на което никой не може да устои. Това е една от най-чувствените и глезещи процедури с изключително въздействие върху психиката и тялото.Терапията съдържа натурално какао и какаови масла, които имат изразен стимулиращ ефект върху производството на ендорфини в мозъка - т.нар. "хормони на щастието" и има подчертано подхранващо и релаксиращо действие. Подходяща е за третиране на кожата на цялото тяло, като подобрява еластичността й и придава блясък. Стимулира елиминирането на токсини, участва в енергийния обмен.Какаото е анти-оксидант, благоприятства реструктурирането на клетките. Подобрява периферната циркулация и кръвообръщението, заздравява стените на капилярите и благоприятства правилното оттичане на лимфата. Създава усещане за релакс  и комфорт, а остатъчния аромат от използваните масла действа стимулиращо и ободряващо.Резултатът е дълготраен комфорт, свежест и релаксация. Всяка уважаваща себе си дама може да изпита благотворното въздействие на професионалните грижи с шоколад. Усещането е невероятно!

Цена: 35 лв (90 мин.)

Зонови масажи на цялото тяло

  • горен крайник (раменен + лопатки) и (глава + яка)
  • долен крайник (лубален дял) и (бедро + подбедрица)

Цени:
10 мин. - 5 лв
20 мин. - 10 лв
30 мин. - 15 лв

Лечебен масаж

  • частичен (25 мин.) - 15 лв
  • цялостен (50 мин.) - 20 лв
  • цялостен (60 мин.) - 25 лв

Шоколадов пилинг

Той отстранява мъртвите епидермални клетки на кожата, стимулира лимфо- и кръвообращението и повишава еластичността на кожата.  Шоколадовият пилинг е с приятен, дълготраен аромат дава невероятното усещане за релакс и лекота на цялото тяло. Пилинга активизира обновителните процеси на епидермиса и съживява и изглажда загрубялата кожа като отделя мъртвите вроговени клетки и изравнява тена. Шоколадовият пилинг съдържа гранули от какаови ядки,които при масажа се разтварят и тонизират и хидратират кожата. Пилинга не се изплаква,което дава приятен шоколадов аромат на цялото тяло и след процедурата.  При силно дехидратирана и с неравномерен тен кожа е препоръчително да се направят най- малко 4 процедури , по една в седмицата. Продължителността на процедурата е 20 минути.

Цена: 10 лв (20 мин.)

Плодов пилинг

Използват се различни видове плодови киселини (AHA). Глюковата киселина е с най- малка молекулна маса и лесно преминава базалната мембрана на епидермиса и достига до фибробластите. Фибробластите са отговорни за производството на колаген. Прилага се за изглаждане на бръчки, BFодмладяване на кожата, избистряна на тена, подобрява хидратацията и еластичността на кожата.
ПРЕДИМСТВА: много фин и щадящ; прилага се и при много чувствителни и сухи кожи; при лечение на Rosacea в хронична фаза.С възрастта кожата се изсушава, загрубява и уплътнява ( увеличаване на ротовия слой ). Ето защо е по-добре през есенно-зимния период ежегодно след определена възраст да се прилага серия от плодови пилинги. Очаквания резултат е предотвратяване появата на нови бръчки за определен период, намаляване релефа на дълбоките бръчки, кожата е с младежки свеж тен.

Цена: 10 лв (20 мин.)

Пилинг на тяло със захар с аромат на банан и витамин E

Почистващият продукт за тяло със захар и витамин С - Banana Miracle, премахва мъртвите клетки от повърхността на кожата и почиства старателно порите. Уникален продукт за тези, които търсят ефективна механична ексфолиация, хидратация, блясък и копринено гладка текстура на кожата на тялото. Малките кристали захар, особено нежни към кожата, ефективно премахват мъртвите клетки и себума, без да надраскват кожата и без да запушват порите.
Захарта е естествен източник на алфа-хидрокси, действа освежаващо и тонизиращо на кожата, което му придава копринена мекота. Витамин Е е антиоксидант и антистареене ефекти, и регенерира и предпазва кожата от увреждане. Подходящ за всички типове кожа и може да се използва за най-чувствителната кожа.

Цена: 10 лв (20 мин.)

Пилинг на тяло със ексфолиант с кокосово масло

Почистващият продукт за тяло с натурална сол и кокосово масло от серия Donna Valente - Coconut TROPICAL DREAM, премахва мъртвите клетки от повърхността на кожата и почиства старателно порите. Уникален продукт за тези, които търсят ефективна механична ексфолиация, хидратация, блясък и копринено гладка текстура на кожата на тялото. По-специално:
• Отлично ексфолира кожата, премахва мъртвите кожни клетки и себума, които запушват порите, оставяйки я да диша свободно.
• Солта е естествен източник на много минерали, необходими за здрава кожа с лъчезарен и младежки вид.
• Кокосово масло се абсорбира от кожата, като ценните съставки помагат да се поддържа естественото ниво на влага, за да бъде хидратирана и мека на допир.

Цена: 10 лв (20 мин.)

Кавитация

Кавитацията прави мастните тъкани по-меки, отделя ги от другите тъкани и предоставя възможност за отделянето им от организма. Ултразвуковите вълни достигат до мастната тъкан чрез масаж, осъществяван посредством въртеливи движения върху съответната зона. Кавитацията е ефективна за:
• намаляване обема на подкожната мастна тъкан
• премахване на целулит

Действия на ултразвука:
механично - предизвиква микромасаж на клетъчно ниво, увеличава пропускливостта на клетъчните мембрани, което води до подобряване на обменните процеси в клетките и спомага за разнасяне на целулитните и мастните натрупвания.
термично - повишава локално температурата в тъканите което води до ускоряване на метаболитните процеси, лимфна и кръвна циркулация.
физикохимично - оказва влияние като усилва клетъчното делене и синтеза на колаген и еластин.

Противопоказания:
• туморни и ракови заболявания
• бременност
• тромбози
• тромбофлебити
• сърдечно-съдови заболявания
• сколнност към кръвоизливи

Зони: седалище, бедра вътрешна част, бедра външна част, корем, паласки, ръце

Цена: 7 лв (на зона)

Дарсонвализация

Дарсонвализацията предизвиква дразнене на нервните окончания по кожата, които се предават по рефлекторен път в дълбочина и причиняват свиване и разширяване на кръвоносните съдове. Това води до засилване на кръвообръщението в обработваната зона, увеличаване притока на кислород, активизиране на обменните процеси, повишаване на еластичността на кожата и стените на кръвоносните съдове, подобряване дейността на мастните жлези, които по-лесно се трансформират с свободни мастни киселини и така напускат тялото чрез отделителната система и лимфата. Много добър ефект оказва върху стриите, като ги редуцира и постепенно започват да намаляват и изчезват.

Цена: 7 лв (на зона)

Козметични процедури в дома

Цени:
масажи (класически, арома, шоколадов, антицелулитен)
30 мин - 20 лв
1 час - 40 лв